top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinda

Bucketlist

Heb jij een bucketlist? Stel je eens voor dat je straks oud bent en terug kijkt op je leven. Wil je dan dat je heel tevreden bent en super blij met wat je hebt bereikt? Dan is het maken van een bucket list een heel goed idee! Het is niet voor niks dat mensen die te horen krijgen dat ze niet meer lang zullen leven een bucket list gaan maken. Zij willen alles eruit halen wat er (nog) in zit. Dat wil toch eigenlijk iedereen, ziek of gezond! Maar wat is jouw bucket list? Dat bepaal je natuurlijk zelf....


Mijn bucketlist

Zo stond bij mij al een tijdje bovenaan het maken van foto's van een bevalling. Waarom? Omdat het me zo ontzettend bizar en bijzonder leek om een kindje te wereld te zien komen. Ergens wist ik wel dat ik het ook heel spannend zou gaan vinden! Waarschijnlijk omdat ik zelf moeder ben en weet hoe het is om te bevallen.


Maar, hoe kom je aan een 'model'? Ik wilde het niet forceren of op internet posten. Het moest op mijn pad komen, had ik besloten. Goede vrienden wisten wel van mijn wens en dat hielp! ;) Op een avond kreeg ik een telefoontje van een goede vriendin/ buurvrouw met de vraag of ik kennis wilde komen maken. Ze hadden vrienden op bezoek en de dame was op dat moment 30 weken zwanger (uitgerekend net na onze vakantie). Er was meteen een klik en we zagen het allebei zitten dat ik erbij zou zijn als fotograaf! Dat was stap 1. Super gaaf natuurlijk! Maar.... dan moest ik wel terug zijn van vakantie ;)


Op 31 augustus kwamen we terug uit het mooie Scandinavië en ik was nog niet gebeld. Goed teken! Nu was het afwachten...... En het werd nog even spannend, omdat 7 september mijn trouwdag is en ik deze dag toch wel graag met mijn man doorbracht ;) Maar ja hoor! In de ochtend van 6 september een appje: "Het lijkt erop dat de bevalling op gang is gekomen". We hadden afgesproken dat ik op tijd werd geïnformeerd, zodat ik op tijd naar het ziekenhuis kon (en thuis evt. e.e.a. kon regelen). Gedurende de dag hadden we contact en wist ik een beetje hoe het ervoor stond. Althans.... hoe kun je weten hoe het er in een bevalling voorstaat? Iedere bevalling is zó anders!


De bevalling

Ik voelde mezelf een hele dag een soort van zenuwachtig. Eindelijk zou het gaan gebeuren! De dag sloop voorbij.... Rond 00:00 kreeg ik dan het appje dat ze naar het ziekenhuis gaan. We spraken af dat ik rond de 6 cm geïnformeerd zou worden, omdat ik dan ook nog op tijd zou zijn. Ik vond het ook weer niet nodig om te lang getuige te zijn van een vrouw die aan het baren was (en andersom leek me dat ook wel prettig). Om 3:49 kwam het verlossende appje dat er in 1x volledige ontsluiting was! Dus ik sprong mijn bed uit, de auto in en om 4:10 stond ik bij hen binnen. Wat een serene sfeer hing er. Precies zoals ze mij van te voren hadden omschreven hoe ze het graag wilden. Het was voor mij niet moeilijk om de momenten vast te leggen, ik kon in alle 'rust' mijn gang gaan. De bevalling ging, gelukkig, volgens het boekje. En om 5:05 was ik getuigen van een bevalling!! Wat kicken was dat!! Tenminste.... de foto's spreken volgens mij voor zich? ;)


Blij en dankbaar dat ik dit heb mee mogen maken! In de levensfase waar ik nu in zit past het niet, maar ik weet zeker dat ik 'later' vaker ga doen! Het is zo bijzonder om een kindje geboren te zien worden. En zeker op je trouwdag ;)


#bevalling #bevallingsfotografie #fotografie #newborn #birth #birthfotography


92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page